Now loading.
Please wait.

+389 2 3280-919

info@nexus-esport.com

Next match
Thuesday  12/12/2017

NEXUS Е-СПОРТ НАТПРЕВАР

NEXUS е-спорт натпреварувањето ќе се одвива во две фази, квалификациони и лан евент. Квалификационите фази ќе се одвиваат во четири посебни турнири од кој два тима, прво пласираниот и второ пласираниот ќе продолжат на ЛАН евентот.

  • Награди за присутните на лан-евентот*
  • Компјутери со квалитетни перформанси
  • Само еден Шампион
  • Конкретни правила
  • Е-спорт дружење
  • Дебати и промоции
  • Бесплатен влез на лан евентот
  • 1000евра награда за прво место

Повеќе детали!

ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА NEXUS - Esport официјалната веб страна

Ова е официјална веб страна на Здружението за професионален е-спорт НЕКСУС. НЕКСУС е невладина, непрофитабилна организација која се стреми кон подобрување на е-спортот во Македонија. Кога ја основавме НЕКСУС како организација предвидовме неколку цели. Првата цел ни беше да им обезбедиме најдобри услови на македонските гејмери, втората цел ни беше едукација и запознавање на македонските граѓани со е-спортот и третата цел и најважна, Македонија на ниво со другите земји во светот во областа на е-спортот и неговиот развој. За да стигнеш до светските сцени патот е долг и тежок, но токму тоа е и нашата мисија, капацитетот и талентираноста која ја има во Македонија да ја издигнеме на пиедесталот на светските е-спорт случувања. Заедно можеме подобро, заедно ќе бидеме успешни.

Почитувани гејмери и гејмерки, нашата организација NEXUS ЕSPORT за да го комплетира тимот има потреба од луѓе со претходно искуство како гејмери или...

Ни преставува голема чест и задоволство да бидете дел од почетокот на нашата организација која се стреми да го подобри е-спортот во Македонија и да...

Наша ВИЗИЈА