Now loading.
Please wait.

+389 2 3280-919

info@nexus-esport.com

Евенти

Евенти ДЕБАТИ

single image

Здружението за професионален е-спорт НЕКСУС Е-СПОРТ Скопје на ден 10.07.2017, во Менада, Гем, од 15:00 часот ќе оддржи дебата на тема: Го развиваме е-спортот во Македонија. Ќе се разговара за:

  • Свеста кај граѓаните за развојот на е-спортот.
  • Актуелната состојба и начини за подобрување на е спортот.
  • Потреба од воведување и прифаќање на закон со кој ќе се регулира е-спортот во Македонија.

Модератор: Александар Гочев

Говорници: Оливер Здравевски Лидија Димова Илија Стрезовски