Now loading.
Please wait.

+389 2 3280-919

info@nexus-esport.com

Организација

ПочетнаЗа НасОрганизација
ПочетнаЗа НасОрганизација
single image

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО NEXUS

Ова е официјалната веб страна на не профитабилна организација која работи во интерес на подобрување на Е-Спортот во Македонија. Наша цел е да допреме до сите гејмери во Македонија кој имаат талент да бидат професионални играчи и за истите да овозможиме услови во нашата држава..

Наша визија е да успееме да ги издвоиме тимовите од Македонија кој би имале шанса да ја претставуваат Македонија на професионалните сцени ширум светот. Оваа визија воедно и мисија не е лесна но исто така и не е неостварлива, бидејќи сметаме дека во Македонија има многу талентирани е-спорт играчи кој би можеле да ја преставуваат Македонија на професионална сцена.

Дознајте Повеќе

НАШИ ОСНОВНИ ЦЕЛИ

ДЕБАТИ

Резиме и видеа од остварените дебати и информации за наредните.

Детали

ДОКУМЕНТАРЕЦ

Изработка на документарен видеозапис во врска со е-спорт во Македонија.

Детали

Турнир

Организирање на е-спорт натпреварувања и е-спорт лиги во Македонија и на Балканот.

Детали

Регулатива

Изработување на предлог регулатива и спроведувње на истата до највисоките органи.

Детали

Зашто Е-СПОРТ?

Како млади луѓе следејќи ги анализите и податоците на брзиот раст на Е-СПОРТОТ во светот сметаме дека како една гранка треба да биде имплементирана според светски стандарди и кај нас во Р.Македонија. Има многу релевантни факти и докази за тоа како е-спортот ја поминал Музичката индустрија, и блиску има достигнат раст до Филмската индустрија.

Ова беше е само еден мал вовед околу е-спортот, многу мал дел од работите кој се случуваа на јавната расправа во собраннието. Сметаме дека има многу повеќе од ова и сакаме преку дебати и поткревање на свеста во Македонија, да се допре до сите играчи што сакаат да играат професионално заедно да се избориме.

Популарност на Игри во Македонија според наши анализи

ЗАПОЗНАЈТЕ ГО НАШИОТ ТИМ

Нашиот тим е составен дел од играчи кој претходно играле во е-спорт сцената кој ја следат моменталната состојба на светската сцена и се стремат да ја имплементираат кај нас.

Наши Партнери