Now loading.
Please wait.

+389 2 3280-919

info@nexus-esport.com

Новости

ПочетнаНовости
ПочетнаНовости
Квалификациони турнири во League of Legends на Nexus Championship Series

Квалификациони турнири во League of Legends на Nexus Championship Series

posted in League of Legends by Hristijan "Getro" Vasilevski

Почитувани гејмери и гејмерки чест ни е да ги објавиме датумите за четирите квалификациони турнири на NCS.

Пријавувањето за првиот квалификационен турнир е веќе во тек и трае до 09.07.2017 до 23:59. Сите тимови кој се заинтересирани можат да се пријават преку нашата контакт форма.

Пријавувањето за вториот квалификационен турнир ке биде до 30.07.2017 до 23:59. Сите кој нема да успеат да се квалификуваат на првиот турнир ке можат да го направат тоа на вториот квалификационен турнир.

Датите за третиот и четвртиот турнир ке бидат дополнително објавени на нашата официјална страница.

 

read the rest

24 Јун, 17

Дали сте подготвени?

posted in Новости by Ilija "hawkeyE" Strezovski

Ни преставува голема чест и задоволство да бидете дел од почетокот на нашата организација која се стреми да го подобри е-спортот во Македонија и да го крена на едно повисоко ниво. Како почеток во нашата работа ќе реализираме еден многу обилен но истот така и интересен проект за сите гејмери и гејмерки во Македонија.

read the rest

08 Мај, 17
Информација околу League of legends турнирот

Информација околу League of legends турнирот

posted in League of Legends by Hristijan "Getro" Vasilevski

Почитувани гејмери и гејмерки, поминаа повеќе од 40 дена откако најавивме дека ќе правиме турнир во League of Legends. Пријавувањето трае до 09 ЈУНИ, а досега се пријавени само 5 екипи што е премногу малку за нашиот минимален број. Доколку не се исполни минималниот број на екипи до 09 ЈУНИ, ќе се разгледува дали ќе се пролонгира пријавувањето или турнирот ќе се откаже порати слабата заинтересираност.

read the rest

04 Јул, 17