Now loading.
Please wait.

+389 2 3280-919

info@nexus-esport.com

Турнир CS:GO

Турнир CS:GO

Турнир CS:GO

posted in Counter Strike : GO by Ilija "hawkeyE" Strezovski

Како дел од нашиот проект кој е предвиден да послужи за покревање на свеста за е-спортот во Македонија и доведување на професионален стадиум е исто така организирање на турнирот. 

 

CS:GO ТУРНИР

CS:GO Турнирот ќе биде организиран во три фази и тоа:

Квалификации.

Лига.

Плејоф.

Квалификациите ќе се одвиваат во два турнира кој ќе бидат BО1. Четирите најдобри екипи од првиот и вториот квалификационен турнир ќе се квалификуваат на лигата. 

 

Лигата ќе брои осум тимови и сите тимови ќе играат помеѓу себе. Бодувањето во лигата ќе биде следно, секој тим ќе игра по две утакмици и за две победени тимот ќе добие три бода, за нерешено секој тим добива по еден бод.

Во плејоф ќе се квалификуваат најдобрите четири екипи од лигата и ќе играат на главниот настан ( евент ) на лан турнирот. На лан турнирот ќе се играат BО3 утакмици а финалето ќе се игра BО5. 

 

Награди на турнирот ќе бидат :

 

Прво место:   1000 евра

Второ место:  300  евра

Трето место:  200  евра

 

Исто така планирани се интерактивни натпреварувања помеѓу публиката и професионалните играчи и судиите, во кој ќе има награди за публиката доколку успеат да ги победат професионалците.

За повеќе информации околу турнирот има во другите секции на нашата страна. 

 

08 05, 17

about author

 

 

 

 

post a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.