Now loading.
Please wait.

+389 2 3280-919

info@nexus-esport.com

FAQ

 

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Ова се дел од одговорите на често поставуваните прашања до нас како организација.

Q:

Колку пари е учевство на турнирот?

A:

На нашиот турнир не се зима пари за учевство, бесплатно е за сите тимови што се заинтересирани да се натпреваруваат на квалификационите турнири.

Q:

Зашто нема Dota2 ?

A:

Dota2 според нашите истражувања беше најслабо застапена кај нас. Исто така сакаме да потенцираме дека на некој од наредните турнири ќе биде ставена како дисциплина доколку има доволен број на пријавени тимови.

Q:

Зашто нема Heartstone?

A:

Проблемот со Heartstone е тоа што немаме искуство со организација на истиот и би го вовеле во некој нареден турнир.

Q:

Дали е организирано преноќување за тимовите надвор од Скопје?

A:

За играчите кој ќе бидат надвор од Скопје а ќе учествуваат на лан евентот ние како организација ќе им овозможиме престој.

Q:

Колку е награда за прво место?

A:

Наградите за прво место изнесува 1000 евра или 60000 денари кој ќе бидат префрлени на тимот што ќе победи на трансакциона сметка. Исто така можно е да има и други награди но тоа зависи од нашите спонзори.

Q:

Дали ќе има награди за квалификационите турнири?

A:

За квалификационите турнири на LoL ќе има награда од RP поени бидејќи ни е овозможено од RIOT Games. За CS:GO нема никакви награди за квалифаерите но не се избегнува шансата да има некаков GIVEAWAY.

Q:

Колку дена ќе трае лан евентот?

A:

Лан евентот е предвиден да трае два дена за да има по квалитетни натпревари.

Последни Tweets